Листовки

Листовки On-Line

Листовки за обучение с верни отговори – BG

ENG – Листовки за обучение на английски език:( Driving license test questions with answers in english )

ново – на изпит вече с таблет

С изменението на  НАРЕДБА № 38 от 16.04.2004 г. за условията и реда за провеждането на изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и реда за провеждане на проверочните изпити  ( ДВ, бр. 95 от 04.12.2012 г.) се предвижда:

§ 19. (1) Теоретичен изпит чрез решаване на електронен тест полагат:
1. от 1 март 2013 г. до 31 декември 2013 г. – не по-малко от 25 % от кандидатите, включени във всеки от списъците по чл. 16, ал. 1, формиращи една група за изпит на съответната дата;
2. от 1 януари 2014 г. до 31 декември 2014 г. – не по-малко от 50 % от кандидатите, включени във всеки от списъците по чл. 16, ал. 1;
3. от 1 януари 2015 г. до 31 декември 2015 г. – не по-малко от 75 % от кандидатите, включени във всеки от списъците по чл. 16, ал. 1;
4. от 1 януари 2016 г. – всички кандидати, включени в списъците по чл. 16, ал. 1.
(2) Когато в периода по ал. 1, т. 1 в списък по чл. 16, ал. 1 са включени 4 или по-малко кандидати, поне единият от тях полага изпита с електронен тест.
(3) Когато в периодите по ал. 1, т. 2 и 3 в списък по чл. 16, ал. 1 е включен само един кандидат, той полага изпита с електронен тест.
(4) В периода по ал. 1, т. 1 и 2 всички кандидати, включени в списъците по чл. 16, ал. 1, подадени след като в съответната група броят на кандидатите, които ще решават електронен тест, е достигнал 50 % от броя на местата в учебния кабинет, в който ще се проведе изпитът, решават тест на хартиен носител.

Стартират шофьорските изпити с таблет от  1 март 2013 г. . До края на годината не по-малко от 25% от общия брой кандидати във всяка група за теоретичен изпит трябва да решават тестовете на електронен носител. Това предвижда проект за  промени в Наредба 38 за условията и реда на провеждане на изпитите за водачи на МПС/моторни превозни средства/, качена на интернет страницата на Министерството на транспорта за обществено обсъждане.

Съдържанието на електронните тестове ще е същото по теми, въпроси и оценяване както при хартиените листовки, пише в документа.
Електронните устройства, които кандидатите ще използват при решаване на тестовете, ще са оборудвани с камери.
Таблетите имат вградена камера и са лесни за използване, обясни Веселин Божков, изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация за www.economymagazine.bg.

Системата ще осигурява запазване на тестовете, които кандидатите са решавали по време на изпита, като към тях ще се прилагат три снимки на кандидата, направени в произволно избрани моменти, докато са отговаряли на въпросите.

Ще бъде осигурена криптирана връзка до централният сървър, на който е инсталирана системата.
Провеждането на теоретичните изпити с електронни тестове ще съкрати времето за провеждане на изпитите и ще осигури за по-ефективно използване на административния капацитет (повече кандидати ще бъдат изпитвани за 1 ден).

Двете системи – на хартиенни листовки и чрез таблет /електронен носител/ ще работят едновременно известно време.

Учебните центрове няма да бъдат длъжни с влизане в сила на наредбата да започнат веднага изпита с таблети. Официалният  старт е на 1 март 2013 г. Дотогава школите трябва да се подготвят технически за използването на компютри и електронни тестове по време на обучението на курсистите и на вътрешните изпити по теория.

Постепенното навлизане на електронните тестове ще стане по график , определен в наредбата.

Следващите срокове са:
–  от 01.01.2014 г. до 31.12.2014 г. – не по-малко от 50% от кандидатите трябва да решават тестовете на таблет
-. от 01.01.2015 г. до 31.12.2015 г. не по-малко от 75% от кандидатите;
–  от 01.01.2016 г. всички кандидати ще полагат теоретични изпити с електронни тестове.

С друга промяна в проекта на Наредба 38, се дава право часовете и изпитите по практика /шофиране/ да се провеждат не само в областните центрове, Казанлък и Дупница, както в момента , а и в други големи селища.
Тази възможност е включена по настояване на бранша на преподавателите по авто-мото.
Градовете трябва да са с над 30 000 жители и на разстояние над 30 км от съответния областен център, а броят на курсистите, които се явяват на изпит да е голям.
За селища, отдалечени на повече от 80 км, е възможно населението да бъде над  20 000 жители, за да се провеждат изпити по шофиране в тях.

Наредбата предлага и нови основания за анулиране на изпита – например при размяна на тестовете между двама курсисти, което се открива от записите на видеокамерите.

източник : Информационна агенция „Икономика“

Нови листовки за кандидат-шофьорите от есента

Нови листовки ще трябва да решават кандидат-шофьорите от есента, стана ясно след среща на транспортния министър Ивайло Московски с  браншови организации на преподавателите по кормуване, съобщава „Стандарт”.

Една от основните промени е, че тестовете вече ще имат повече отговори. Кандидат-водачите ще избират между 4 варианта вместо 3, както е в момента. За сметка на това обаче верните възможности ще са две вместо една.
Броят на въпросите пък ще бъде намален.
Освен това се планира изработването на листовки с индивидуален баркод, различен за всеки кандидат-водач, който се явява на изпита.
Според експертите по този начин се слага още една преграда пред подмяната и подправянето на решените листовки и купуването на изпита.
Също от есента ще се въведе провеждането на вътрешния изпит по теория на компютър, което е първа крачка към преминаване към електронните листовки на самия изпит.
На срещата стана ясно още, че данъчните и транспортно министерство започват съвместни проверки на школите.
По думите на транспортния министър Ивайло Московски фирми в сектора крият приходи.
Всички, които учат курсисти нелегално и работят в сивия сектор, ще бъдат изгонени от бранша, закани се министърът  след срещата.

Решаването на листовки онлайн е лесен, бърз и удобен начин да проверите вашшата подготовка от шофьорския курс за успех на изпита ви пред ДАИ.Добрата подготовка обаче се постига с научаване на правилата за движение от Правилнка и Закон за движение по пътищата. Посещаванет на теоретичните занятия в шофьорските курсове и провежданетона вътрешни изпити са най добрия начин за подготовка на един бъдещ добър и безопасен както за себе си така и за другите шофьор.

Всичко необходимо за поддръжката и застраховки за вашия автомобил – www.Sauto-bg.com.

The most popular 2017 spy software applications for the mobile phones.

Вашият коментар