Начало
Категория
Листовки Изпити Психотест Точки Книжка Автомобила Новини Контакти

BGtop

Гласувай за този сайт

ЛЮБОПИТНО

Шофьорска книжка

Проверете готова ли е вашата шофьорска книжка

От 21 януари пускат нов образец на шофьорскте книжки

От 21 януари пускат нов образец на шофьорскте книжки

КАТ - шофьорска книжка

Изваждането или подновяването на шофьорск книжка в КАТ започва с изваждането на медицинско. За категория B се минава през личния лекар и очен лекар и е сравнително лесно. Ако случайно имате по-висока категория и желаете да я запазите, трябва да минете през значително повече лекари, задължително в ДКЦ и да се оръсите с по-значителни такси, които не са еднакви навсякъде. Ако сте от София ви препоръчваме да преминете в бившата Окръжна болница "Света Ана", където таксите са по-ниски. 

С медицинското отивате в КАТ, попълвате молба по образец и ви упътват до гишето на банката която не е ясно как и на какъв принцип е "спечелила конкурс" да има право да ви одере кожата на място за една транзакция. Вие имате право обаче да се информирате за сметката и сумата, която да внесете в нея, независимо от опитите, които ще направят да ви затруднят и да внесете сумата в най-близкия клон на пощите, където обикновено е поне два пъти по-евтино. По този начин не само ще спестите някой лев, както и спомогнете в борбата за изграждане на по-цивилизована държава, в която не ни чака някаква измама и изнудване на всяка крачка. 

От 21.1.2013г свидетелствата за управление на МПС за категориите АМ, А1, А2, А, В, В1 и ВЕ са със срок 10 години, а за категории С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E и Т са със срок 5 години. Срокът за шофьорска книжка на граждани с физически недостатъци е също 5 години. В новите шофьорски книжки категория М е заменена с АМ, и е добавена нова категория А2 (според мощността на превозното средство). 

Съгласно ТАРИФА № 4 за таксите, които се събират в системата на МВР Раздел VII, цената е 25 лева за обикновена поръчка и 50лв за бърза поръчка за срок от 10 дни. За лица от 58 до 70-годишна възраст таксата е 11 лв., за лица с трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане 50 и над 50 на сто е 3 лв., а за лица над 70 години е безплатно. За издаване на шофьорска книжка няма експресна поръчка (за издаване на документи до 8 часа, при които сумата се умножава по пет). 

Снимка ви се прави на място, ако е необходимо. Книжката се получава лично или чрез пъномощно. 

 

От 21 януари стартира отпечатването на нов образец на свидетелства за управление на МПС, съобщават от отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция". Новият документ е съобразен с влизащите в сила на 19 януари изисквания на Директива 2006/126/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно свидетелства за управление на превозни средства и Директива 2011/94/ЕС на комисията от 28 ноември 2011 година за изменение на Директива 2006/126/ЕО, както и на разпоредбите на чл. 150 а, ал. 2 от Закона за движение по пътищата - ЗДвП и чл. 51 от Закона за българските лични документи - ЗБЛД.

Сегашните свидетелства за управление на МПС остават валидни до срока на тяхното изтичане.

Основните изменения, свързани с издаването на новото свидетелство, са следните:
1. Въвежда се различен срок на административна валидност на свидетелствата за управление на МПС, съгласно чл. 51 от ЗБЛД, както следва:
- за категории АМ, А1, А2, А, В, В1 и ВЕ - 10 години.
- за категории С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E и Т - 5 години.
- свидетелството за управление на моторно превозно средство на лица с физически недостатъци до 5 години.

2. В новия образец на свидетелство категория М се заменя с АМ, както и да се добави нова категория А2 /според мощността на превозното средство/.

3. Категория Ттб се премахва. При издаване на СУМПС на водачите, притежаващи или придобили категория D (на база постъпил оригинален протокол от съответния областен отдел към Дирекция „Автомобилна администрация"), ако са притежавали категория Ттб, ще се издава свидетелство с отразена категория D и национален код (103) „Водач, притежаващ свидетелство за управление на МПС от категория D и право за управление на тролейбус".

4. Водачите, които притежават категория D, могат да придобиват правоспособност за управление на тролейбус на база постъпил оригинален протокол от съответния областен отдел към Дирекция „Автомобилна администрация" за успешно издържан изпит за права за управление на тролейбус. Свидетелството за управление на МПС ще се издава за категория D и национален код (103).

5. Дубликат на СУМПС ще се издава само на водачи, притежаващи нов образец СУМПС или СУМПС стар образец с отразена правоспособност за управление на МПС от категории М, А1, А, В, В1 и ВЕ. За СУМПС стар образец с отразена правоспособност за управление на МПС от категории С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E и Т няма да се издава дубликат, а на водача ще се издава ново СУМПС с предвидените в чл. 51 от ЗБЛД срокове, след представяне на необходимите документи и съгласно нормативната база.

 

Всичко необходимо за поддръжката и застраховки за вашия автомобил - www.Sauto-bg.com.

шофьорски курсове кат А В С М

www.laptopclean.com

Page Rank Check

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< A >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Шофьорски курсове категория А, А1

Шофьорски курс за категория "А1" подготвя за водачи на мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 куб.см. с мощнос не повече от 11 kw.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 15 години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено основно обраование.На 15 години и 11 месеца може да се яви на изпит по теория, а на 16 на изпит по практика.

Шофьорски курс за категория "А" подготвя за водачи на мотоциклети итриколесни моторни превозни средства с мощнос над 15 kw , с двигател с работен обем над 50 куб.см. и/или конструктивна скорост над 45 км/ч.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 17 години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено минимум основно обраование

Цена на курса А1,А - 350 лв.с включенa застраховки.

 

Курсът включва обучение по теория /36 ч./ и по практика полигон и управление в градски условия /20 ч./.

Изпитът се състои от:

1.- теоретичен изпит- Тест с 39 въпроса с не по-малко от 81 точки от максимум 90 за 40 минути цена 60 лв. (За тези които нямат шофьорска книжка за др.кат.).

2. - практически изпит полигон и управление в градки условия: -60 лв.

Елемент 1

Първият елемент на полигона е бутане на мотора.
Трябва да бутате мотора с изключен двигател да опишете осморка около конусите

(виж картинката).

Шофьорски курсове категория А полигон

 

Елемент 2

Трябва да опишете осморка около конусите .
Елемента се повтаря два пъти.

(виж картинката)

Шофьорски курсове категория А полигон

Елемент 3

Започвате в очертанията между четирите конуса в началото.
Правите слалом и спирате в края. Качва се втори човек, с когото правите обратен завой и се връщате в изходната позиция.
Изискването е на връщане да включите втора скорост.

(виж картинката)

Шофьорски курсове категория А полигон

 

Елемент 4

Трябва да направите слалом с 30 км/ч, да обърнете, да развиете 50 км/ч, да намалите скоростта рязко и да избегнете препятствие.
Изискването гласи, че на последния конус трябва да преминете с 50 км/ч. Минаването в този участък с по-ниска скорост е недопустимо.
(виж картинката)

Шофьорски курсове категория А полигон

 

 

Елемент 5

Трябва да развиете 50 км/ч, да минете конусите и да спрете.
За да добиете представа .

(виж картинката)

 

Мотоциклет DERBI Senda 125 куб.см.

Шофьорски курсове, възстановяване на контролни точки

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<В>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Шофьорски курсове категория В

Цена на курса 550 лева с включени такси за вътрешни изпити и учебни материали.

Шофьорски курс за категория В ви подготвя за водачи на моторно превозно средство с общо тегло до 3.5 тона или 8+1 места за сядане на пътници.

Шофьорския курс включва 40 часа теоретично и 31 учебни часа практическо обучение, които се взимат по два на кормуване във взаимно удобно време.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 17години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено минимум основно обраование.

Района за кормуване е на юг от НДК,Лозенец, Дианаба, Студентски град, Младост, Дружба и др.(гр. София).

Предлагам ви за учебен автомобил - нов Форд Мондео(2010г.) с оборудван за вашето удобство салон,системи за активна и пасивна безопастност,лесен и приятен за управление.

Осигурявам безплатни учебни материали гарантиращи отлична подготовка по време навашия шофьорски курс и успешно представянена изпита ви пред ДАИ.

След завършване на шофьорския курс ви осигуряваме и явяване на изпит пред ДАИ

Изпитът се състои от:

1.- теоретичен изпит- тест 45 въпроса с минимум87 точки от 97 за 40 минути .

2. - практически изпит - управление в населено място:

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<С>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Шофьорски курсове категория С

Шофьорски курс за категория С подготвя за водачи на товарни автомобили с тегло включително товара над 3,5 тона и до 9 места за сядане.


Цена на курса 570 лв.с включени изпитни такси.
За записване на курса, кандидатът трябва да:

 • е навършил 18 години
 • има завършен курс за категория "В"
 • психологическо свидетелство за категория "С"
 • диплома за завършено основно, средно или висше образование.

Курсът включва:

 • Теоретично обучение - "Превоз на товари" и "Общо устройство на МПС";
 • Практическо обучение - 20 учебни часа с товарен автомобил;

 

Изпитът се състои от:

1.- теоретичен изпит Тест с 30 въпроса с не по-малко от 57 точки от максимум 66 - 30 минути.

2. - практически изпит ( по пътища в населено място).

шофьорски курсове категория С

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< М >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Шофьорски курсове категория М

Шофьорски курс за категория М подготвя за водачи на мотопеди с работен обем на двигателя до 50 куб.см. и максимална скорост до 50 км/ч.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 16 години. Курса е само теоретичен.

 • Шофьорски курс -БЕЗПЛАТЕН
 • Вътрешен изпит - БЕЗПЛАТЕН
 • Изпит пред ДАИ -Тест с 37 въпроса с не по-малко от 75 точки от максимум 84 - 50 лв.

 

 

<<< Шофьорски курсове за възстановяване на шофьорски права по чл.157>>>

 

Курса е за кандидати на които е отнета шофьорската книжка по чл. 157 при свършване на всички контролни точки с влезли в сила наказателни постановления.

За записване кандидатът трябва да:

 • са минали 6 месеца от връщането на книжката в КАТ;
 • е преминал успешно психологическо изследване по чл.157;
 • представи диплома за завършено минимум основно образование;
 • постановление от КАТ за отнемане на свидетелството за управление на МПС;
 • 2бр. снимка паспортен формат.


Курса се състи в:

 • Теоретично обучение - 150 лв.
 • Вътрешен теоретичен изпит Тест с 45 въпроса с не по-малко от 87 точки от максимум 97 - Безплатен;
 • Теоретичен изпит -Тест с 45 въпроса с не по-малко от 87 точки от максимум 97 - 60 лв.;
 • Практически изпит Управление в градски условия- 60 лв.;


 

<<<<<<<<<<<<Опреснителни шофьорски курсове>>>>>>>>>>>

Шофьорски курсове за тези от вас които имат шофьорска книжка, но не са карали от дълго време или обученито по време на шофьорския курс не е било достатъчно за да поемете сами одговорността да излезнете сами на пътя сами.

 

 

 

http://saitove.info

Безплатен бизнес каталог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шофьорски курсове в София

Изборът на шофьорски курсове в София е основна предпоставка за изкарването на шофьорска книжка . В София има многo шофьорски курсове, затова е важна и препоръката от приятел за шофьорски курсове в София. Не всички шофьорски курсове предлагат качествени уроци по кормуване. Цените на шофьорски курсове във всяка автошкола в София са почти едни и същи. Затова при избора ви на шофьорски курс е важно да не се ръководите от цената на шофьорски курс . Компетентността на служителите в една автошколата може да оцените по информацията, която ви дват при записването за шофьорски курсове , отзивчивостта им да ви помогнат ако сте специален случай в тази автошкола и стаж на работа в същата автошкола. Същото важи и при изборa на инструктор за шофьорски курс в тази автошкола. Той трябва да има правилния подход и спокойствие по време на вашия шофьорски курс , което много инструктори в една автошкола не притежават. Проверете при избора на шофьорски курсове в София дали тази автошкола предлага освен практиката за шофьорски курсове и теория, както и вътрешен теоретичен изпит. Всяка автошкола в София разполага с кабинет за обучение. Теоретичните уроци в всички шофьорски курсове се водят с група от курсисти, не индивидуално. Няма значение дали автошколата и шофьорски курсове е в близост до вашия квартал, тъй като след теорията, която продължава няколко дена, после няма да ходите повече в офиса на автошколата освен след завършването на шофьорски курсове и изпита за вземането на документите за завършен шофьорски курс. Автошколата няма нищо общо с издаването на документите за шофьорска книжка в София, това става в районното управление на МВР и в КАТ....................................................................................................................................

Шофьорска книжка в София

Издаването на шофорска книжка в София се извършва от съответното районно управеление или от КАТ в София. Издаването на шофьорска книжка в София е свързано с определени документи, които трябва да притежавате. Документите за шофьорска книжка в София са лична карта, медицинско свидетелство, удостоверение за завършен теоретичен курс и удостоверение за завършен практически ,удостоверение от курс за оказване на първа помощ. Тези документи за издаването на шофьорска книжка трябва да са готови след изкарването на практическия изпит в София за шофьорска книжка. Шофьорската книжка може да се отнася за различни категории МПС. Важното е да сте наясно какви документи трябват за издаването на шофьорска книжка в София, също и за смяната на шофьорска книжка в София. След успешното изкарване на шофьорския курс и издаването на шофьорската книжка е важно да се упражнявате допълнително на безопасно за вас и другите място или с инструктор. Изкарването на курс за шофьорска книжка не ви подготвя за много ситуации по софийските пътища. Шофьорската книжка може да бъде и отнета, така че е важно да се кара внимателно. Изкарването на шофьорска книжка в София е свързано с известни разходи. Най-важна е правилната преценка за изкарването на курс за шофьорска книжка и компетентността на инструктора по кормуване. Също и теорията за шофьорска книжка, тъй като тя е важна предпоставка за изкарването на изпита за шофьорска книжка.

 

Шофьорски курс в София

Изборът на шофьорски курс в София е основна предпоставка за изкарването на офьорска книжка . В София има многo шофьорски курс, затова е важна и препоръката от приятел за шофьорски курс в София. Не всички шофьорски курс предлагат качествени уроци по кормуване. Цените на шофьорски курсове във всяка автошкола в София са почти едни и същи. Затова при избора ви на шофьорски курс е важно да не се ръководите от цената на шофьорски курс . Компетентността на служителите в една автошколата може да оцените по информацията, която ви дват при записването за шофьорски курс , отзивчивостта им да ви помогнат ако сте специален случай в тази автошкола и стаж на работа в същата автошкола. Същото важи и при изборa на инструктор за шофьорски курс в тази автошкола. Той трябва да има правилния подход и спокойствие, което много инструктори в една автошкола не притежават. Въпреки това, това не е най-важното при избора на шофьорски курс в София. Една автошкола трябва да предлага освен практиката за шофьорски курс , и теория, както и вътрешен теоретичен изпит. Всяка автошкола в София разполага с кабинет за обучение. Теоретичните уроци в всички шофьорски курс се водят с група от курсисти, не индивидуално. Няма значение дали автошколата и шофьорски курс е в близост до вашия квартал, тъй като след теорията, която продължава няколко дена, после няма да ходите повече в офиса на автошколата освен след завършването на шофьорски курс и изпита за вземането на документите за завършен шофьорски курс. Автошколата няма нищо общо с издаването на документите за шофьорска книжка в София, това става в районното управление на МВР и в КАТ

Електронни листовки:

Свали за:

Google Android

QRCode

Apple iPhone/iPad

QRCode

MS Windows Phone

QRCode

Листовки онлайн от Avtoizpit.com

QRCode

Увеличи