Начало
Категория
Листовки Изпити Психотест Точки Книжка Автомобила Новини Контакти

BGtop

Гласувай за този сайт

ЛЮБОПИТНО

Листовки

за шофьорски курсове

Ново - На изпит вече с Таблет

С изменението на  НАРЕДБА № 38 от 16.04.2004 г. за условията и реда за провеждането на изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и реда за провеждане на проверочните изпити  ( ДВ, бр. 95 от 04.12.2012 г.) се предвижда:

§ 19. (1) Теоретичен изпит чрез решаване на електронен тест полагат:
1. от 1 март 2013 г. до 31 декември 2013 г. - не по-малко от 25 % от кандидатите, включени във всеки от списъците по чл. 16, ал. 1, формиращи една група за изпит на съответната дата;
2. от 1 януари 2014 г. до 31 декември 2014 г. - не по-малко от 50 % от кандидатите, включени във всеки от списъците по чл. 16, ал. 1;
3. от 1 януари 2015 г. до 31 декември 2015 г. - не по-малко от 75 % от кандидатите, включени във всеки от списъците по чл. 16, ал. 1;
4. от 1 януари 2016 г. - всички кандидати, включени в списъците по чл. 16, ал. 1.
(2) Когато в периода по ал. 1, т. 1 в списък по чл. 16, ал. 1 са включени 4 или по-малко кандидати, поне единият от тях полага изпита с електронен тест.
(3) Когато в периодите по ал. 1, т. 2 и 3 в списък по чл. 16, ал. 1 е включен само един кандидат, той полага изпита с електронен тест.
(4) В периода по ал. 1, т. 1 и 2 всички кандидати, включени в списъците по чл. 16, ал. 1, подадени след като в съответната група броят на кандидатите, които ще решават електронен тест, е достигнал 50 % от броя на местата в учебния кабинет, в който ще се проведе изпитът, решават тест на хартиен носител.

За да подпомогне учебните центрове Издателски център „Зелена вълна” предлага два варианта на таблети за провеждане на теоретичен  изпит – съответно с  7 и 10 инчови екрани.
На таблетите са инсталирани изпитните тестове за всички  категория. Освен това таблетът съдържа видеофилми по основните теми от програмата за подготовка на водачи – кат.В.  На тях ще има и друга богата информация за подготовката на водачите.
Таблетът има връзка с магазина за апликации Google Play и може да бъде използван за игри, гледане на филми, слушане на музика, четене на книги и много други забавления.
Може да се включва в интернет при наличие на безжичен интернет или с 3G   устройство.
Снабден е с две видеокамери.
Цени:  Екран  7” –  220  лева –  за учебни центрове  199 лева
 Екран 10” - 330  лева – за учебни центрове  299 лева
Цените са с ДДС.

Заявки се приемат на фирмените телефони, чрез електронния каталог на сайта www.zelena.info или във фирмената книжарница  в София – бул. „Фритьоф Нансен”№11.

Заявките се изпълняват  след 01. февруари 2013 год.

 

Стартират шофьорските изпити с таблет от  1 март 2013 г. . До края на годината не по-малко от 25% от общия брой кандидати във всяка група за теоретичен изпит трябва да решават тестовете на електронен носител. Това предвижда проект за  промени в Наредба 38 за условията и реда на провеждане на изпитите за водачи на МПС/моторни превозни средства/, качена на интернет страницата на Министерството на транспорта за обществено обсъждане.

Съдържанието на електронните тестове ще е същото по теми, въпроси и оценяване както при хартиените листовки, пише в документа.
Електронните устройства, които кандидатите ще използват при решаване на тестовете, ще са оборудвани с камери.
Таблетите имат вградена камера и са лесни за използване, обясни Веселин Божков, изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация за www.economymagazine.bg.

Системата ще осигурява запазване на тестовете, които кандидатите са решавали по време на изпита, като към тях ще се прилагат три снимки на кандидата, направени в произволно избрани моменти, докато са отговаряли на въпросите.

Ще бъде осигурена криптирана връзка до централният сървър, на който е инсталирана системата.  
Провеждането на теоретичните изпити с електронни тестове ще съкрати времето за провеждане на изпитите и ще осигури за по-ефективно използване на административния капацитет (повече кандидати ще бъдат изпитвани за 1 ден).

Двете системи - на хартиенни листовки и чрез таблет /електронен носител/ ще работят едновременно известно време.

Учебните центрове няма да бъдат длъжни с влизане в сила на наредбата да започнат веднага изпита с таблети. Официалният  старт е на 1 март 2013 г. Дотогава школите трябва да се подготвят технически за използването на компютри и електронни тестове по време на обучението на курсистите и на вътрешните изпити по теория.  

Постепенното навлизане на електронните тестове ще стане по график , определен в наредбата.

Следващите срокове са:
-  от 01.01.2014 г. до 31.12.2014 г. - не по-малко от 50% от кандидатите трябва да решават тестовете на таблет
-. от 01.01.2015 г. до 31.12.2015 г. не по-малко от 75% от кандидатите;
-  от 01.01.2016 г. всички кандидати ще полагат теоретични изпити с електронни тестове.

С друга промяна в проекта на Наредба 38, се дава право часовете и изпитите по практика /шофиране/ да се провеждат не само в областните центрове, Казанлък и Дупница, както в момента , а и в други големи селища.
Тази възможност е включена по настояване на бранша на преподавателите по авто-мото.
Градовете трябва да са с над 30 000 жители и на разстояние над 30 км от съответния областен център, а броят на курсистите, които се явяват на изпит да е голям.
За селища, отдалечени на повече от 80 км, е възможно населението да бъде над  20 000 жители, за да се провеждат изпити по шофиране в тях.

Наредбата предлага и нови основания за анулиране на изпита - например при размяна на тестовете между двама курсисти, което се открива от записите на видеокамерите.

източник : Информационна агенция "Икономика"

Нови листовки за кандидат-шофьорите от есента

Нови листовки ще трябва да решават кандидат-шофьорите от есента, стана ясно след среща на транспортния министър Ивайло Московски с  браншови организации на преподавателите по кормуване, съобщава „Стандарт”.


Една от основните промени е, че тестовете вече ще имат повече отговори. Кандидат-водачите ще избират между 4 варианта вместо 3, както е в момента. За сметка на това обаче верните възможности ще са две вместо една.
Броят на въпросите пък ще бъде намален.
Освен това се планира изработването на листовки с индивидуален баркод, различен за всеки кандидат-водач, който се явява на изпита.
Според експертите по този начин се слага още една преграда пред подмяната и подправянето на решените листовки и купуването на изпита.
Също от есента ще се въведе провеждането на вътрешния изпит по теория на компютър, което е първа крачка към преминаване към електронните листовки на самия изпит.
На срещата стана ясно още, че данъчните и транспортно министерство започват съвместни проверки на школите.
По думите на транспортния министър Ивайло Московски фирми в сектора крият приходи.
Всички, които учат курсисти нелегално и работят в сивия сектор, ще бъдат изгонени от бранша, закани се министърът  след срещата.

 

Решаването на листовки онлайн е лесен, бърз и удобен начин да проверите вашшата подготовка от шофьорския курс за успех на изпита ви пред ДАИ.Добрата подготовка обаче се постига с научаване на правилата за движение от Правилнка и Закон за движение по пътищата. Посещаванет на теоретичните занятия в шофьорските курсове и провежданетона вътрешни изпити са най добрия начин за подготовка на един бъдещ добър и безопасен както за себе си така и за другите шофьор.

 

Всичко необходимо за поддръжката и застраховки за вашия автомобил - www.Sauto-bg.com.

шофьорски курсове кат А В С М

www.laptopclean.com

Page Rank Check

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< A >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Шофьорски курсове категория А, А1

Шофьорски курс за категория "А1" подготвя за водачи на мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 куб.см. с мощнос не повече от 11 kw.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 15 години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено основно обраование.На 15 години и 11 месеца може да се яви на изпит по теория, а на 16 на изпит по практика.

Шофьорски курс за категория "А" подготвя за водачи на мотоциклети итриколесни моторни превозни средства с мощнос над 15 kw , с двигател с работен обем над 50 куб.см. и/или конструктивна скорост над 45 км/ч.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 17 години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено минимум основно обраование

Цена на курса А1,А - 350 лв.с включенa застраховки.

 

Курсът включва обучение по теория /36 ч./ и по практика полигон и управление в градски условия /20 ч./.

Изпитът се състои от:

1.- теоретичен изпит- Тест с 39 въпроса с не по-малко от 81 точки от максимум 90 за 40 минути цена 60 лв. (За тези които нямат шофьорска книжка за др.кат.).

2. - практически изпит полигон и управление в градки условия: -60 лв.

Елемент 1

Първият елемент на полигона е бутане на мотора.
Трябва да бутате мотора с изключен двигател да опишете осморка около конусите

(виж картинката).

Шофьорски курсове категория А полигон

 

Елемент 2

Трябва да опишете осморка около конусите .
Елемента се повтаря два пъти.

(виж картинката)

Шофьорски курсове категория А полигон

Елемент 3

Започвате в очертанията между четирите конуса в началото.
Правите слалом и спирате в края. Качва се втори човек, с когото правите обратен завой и се връщате в изходната позиция.
Изискването е на връщане да включите втора скорост.

(виж картинката)

Шофьорски курсове категория А полигон

 

Елемент 4

Трябва да направите слалом с 30 км/ч, да обърнете, да развиете 50 км/ч, да намалите скоростта рязко и да избегнете препятствие.
Изискването гласи, че на последния конус трябва да преминете с 50 км/ч. Минаването в този участък с по-ниска скорост е недопустимо.
(виж картинката)

Шофьорски курсове категория А полигон

 

 

Елемент 5

Трябва да развиете 50 км/ч, да минете конусите и да спрете.
За да добиете представа .

(виж картинката)

 

Мотоциклет DERBI Senda 125 куб.см.

Шофьорски курсове, възстановяване на контролни точки

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<В>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Шофьорски курсове категория В

Цена на курса 550 лева с включени такси за вътрешни изпити и учебни материали.

Шофьорски курс за категория В ви подготвя за водачи на моторно превозно средство с общо тегло до 3.5 тона или 8+1 места за сядане на пътници.

Шофьорския курс включва 40 часа теоретично и 31 учебни часа практическо обучение, които се взимат по два на кормуване във взаимно удобно време.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 17години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено минимум основно обраование.

Района за кормуване е на юг от НДК,Лозенец, Дианаба, Студентски град, Младост, Дружба и др.(гр. София).

Предлагам ви за учебен автомобил - нов Форд Мондео(2010г.) с оборудван за вашето удобство салон,системи за активна и пасивна безопастност,лесен и приятен за управление.

Осигурявам безплатни учебни материали гарантиращи отлична подготовка по време навашия шофьорски курс и успешно представянена изпита ви пред ДАИ.

След завършване на шофьорския курс ви осигуряваме и явяване на изпит пред ДАИ

Изпитът се състои от:

1.- теоретичен изпит- тест 45 въпроса с минимум87 точки от 97 за 40 минути .

2. - практически изпит - управление в населено място:

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<С>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Шофьорски курсове категория С

Шофьорски курс за категория С подготвя за водачи на товарни автомобили с тегло включително товара над 3,5 тона и до 9 места за сядане.


Цена на курса 570 лв.с включени изпитни такси.
За записване на курса, кандидатът трябва да:

 • е навършил 18 години
 • има завършен курс за категория "В"
 • психологическо свидетелство за категория "С"
 • диплома за завършено основно, средно или висше образование.

Курсът включва:

 • Теоретично обучение - "Превоз на товари" и "Общо устройство на МПС";
 • Практическо обучение - 20 учебни часа с товарен автомобил;

 

Изпитът се състои от:

1.- теоретичен изпит Тест с 30 въпроса с не по-малко от 57 точки от максимум 66 - 30 минути.

2. - практически изпит ( по пътища в населено място).

шофьорски курсове категория С

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< М >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Шофьорски курсове категория М

Шофьорски курс за категория М подготвя за водачи на мотопеди с работен обем на двигателя до 50 куб.см. и максимална скорост до 50 км/ч.

За записване за Шофьорски курс кандидатът трябва да е навършил 16 години. Курса е само теоретичен.

 • Шофьорски курс -БЕЗПЛАТЕН
 • Вътрешен изпит - БЕЗПЛАТЕН
 • Изпит пред ДАИ -Тест с 37 въпроса с не по-малко от 75 точки от максимум 84 - 50 лв.

 

 

<<< Шофьорски курсове за възстановяване на шофьорски права по чл.157>>>

 

Курса е за кандидати на които е отнета шофьорската книжка по чл. 157 при свършване на всички контролни точки с влезли в сила наказателни постановления.

За записване кандидатът трябва да:

 • са минали 6 месеца от връщането на книжката в КАТ;
 • е преминал успешно психологическо изследване по чл.157;
 • представи диплома за завършено минимум основно образование;
 • постановление от КАТ за отнемане на свидетелството за управление на МПС;
 • 2бр. снимка паспортен формат.


Курса се състи в:

 • Теоретично обучение - 150 лв.
 • Вътрешен теоретичен изпит Тест с 45 въпроса с не по-малко от 87 точки от максимум 97 - Безплатен;
 • Теоретичен изпит -Тест с 45 въпроса с не по-малко от 87 точки от максимум 97 - 60 лв.;
 • Практически изпит Управление в градски условия- 60 лв.;


 

<<<<<<<<<<<<Опреснителни шофьорски курсове>>>>>>>>>>>

Шофьорски курсове за тези от вас които имат шофьорска книжка, но не са карали от дълго време или обученито по време на шофьорския курс не е било достатъчно за да поемете сами одговорността да излезнете сами на пътя сами.

 

 

 

http://saitove.info

Безплатен бизнес каталог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шофьорски курсове в София

Изборът на шофьорски курсове в София е основна предпоставка за изкарването на шофьорска книжка . В София има многo шофьорски курсове, затова е важна и препоръката от приятел за шофьорски курсове в София. Не всички шофьорски курсове предлагат качествени уроци по кормуване. Цените на шофьорски курсове във всяка автошкола в София са почти едни и същи. Затова при избора ви на шофьорски курс е важно да не се ръководите от цената на шофьорски курс . Компетентността на служителите в една автошколата може да оцените по информацията, която ви дват при записването за шофьорски курсове , отзивчивостта им да ви помогнат ако сте специален случай в тази автошкола и стаж на работа в същата автошкола. Същото важи и при изборa на инструктор за шофьорски курс в тази автошкола. Той трябва да има правилния подход и спокойствие по време на вашия шофьорски курс , което много инструктори в една автошкола не притежават. Проверете при избора на шофьорски курсове в София дали тази автошкола предлага освен практиката за шофьорски курсове и теория, както и вътрешен теоретичен изпит. Всяка автошкола в София разполага с кабинет за обучение. Теоретичните уроци в всички шофьорски курсове се водят с група от курсисти, не индивидуално. Няма значение дали автошколата и шофьорски курсове е в близост до вашия квартал, тъй като след теорията, която продължава няколко дена, после няма да ходите повече в офиса на автошколата освен след завършването на шофьорски курсове и изпита за вземането на документите за завършен шофьорски курс. Автошколата няма нищо общо с издаването на документите за шофьорска книжка в София, това става в районното управление на МВР и в КАТ....................................................................................................................................

Шофьорска книжка в София

Издаването на шофорска книжка в София се извършва от съответното районно управеление или от КАТ в София. Издаването на шофьорска книжка в София е свързано с определени документи, които трябва да притежавате. Документите за шофьорска книжка в София са лична карта, медицинско свидетелство, удостоверение за завършен теоретичен курс и удостоверение за завършен практически ,удостоверение от курс за оказване на първа помощ. Тези документи за издаването на шофьорска книжка трябва да са готови след изкарването на практическия изпит в София за шофьорска книжка. Шофьорската книжка може да се отнася за различни категории МПС. Важното е да сте наясно какви документи трябват за издаването на шофьорска книжка в София, също и за смяната на шофьорска книжка в София. След успешното изкарване на шофьорския курс и издаването на шофьорската книжка е важно да се упражнявате допълнително на безопасно за вас и другите място или с инструктор. Изкарването на курс за шофьорска книжка не ви подготвя за много ситуации по софийските пътища. Шофьорската книжка може да бъде и отнета, така че е важно да се кара внимателно. Изкарването на шофьорска книжка в София е свързано с известни разходи. Най-важна е правилната преценка за изкарването на курс за шофьорска книжка и компетентността на инструктора по кормуване. Също и теорията за шофьорска книжка, тъй като тя е важна предпоставка за изкарването на изпита за шофьорска книжка.

 

Шофьорски курс в София

Изборът на шофьорски курс в София е основна предпоставка за изкарването на офьорска книжка . В София има многo шофьорски курс, затова е важна и препоръката от приятел за шофьорски курс в София. Не всички шофьорски курс предлагат качествени уроци по кормуване. Цените на шофьорски курсове във всяка автошкола в София са почти едни и същи. Затова при избора ви на шофьорски курс е важно да не се ръководите от цената на шофьорски курс . Компетентността на служителите в една автошколата може да оцените по информацията, която ви дват при записването за шофьорски курс , отзивчивостта им да ви помогнат ако сте специален случай в тази автошкола и стаж на работа в същата автошкола. Същото важи и при изборa на инструктор за шофьорски курс в тази автошкола. Той трябва да има правилния подход и спокойствие, което много инструктори в една автошкола не притежават. Въпреки това, това не е най-важното при избора на шофьорски курс в София. Една автошкола трябва да предлага освен практиката за шофьорски курс , и теория, както и вътрешен теоретичен изпит. Всяка автошкола в София разполага с кабинет за обучение. Теоретичните уроци в всички шофьорски курс се водят с група от курсисти, не индивидуално. Няма значение дали автошколата и шофьорски курс е в близост до вашия квартал, тъй като след теорията, която продължава няколко дена, после няма да ходите повече в офиса на автошколата освен след завършването на шофьорски курс и изпита за вземането на документите за завършен шофьорски курс. Автошколата няма нищо общо с издаването на документите за шофьорска книжка в София, това става в районното управление на МВР и в КАТ

Електронни листовки:

Свали за:

Google Android

QRCode

Apple iPhone/iPad

QRCode

MS Windows Phone

QRCode

Листовки онлайн от Avtoizpit.com

QRCode

3D листовки

QRCode 

Увеличи